עקירת שיניים

עקירת שיניים

עקירת שיניים

עקירת שיניים היא בעצם הליך של הוצאת השן לצמיתות, הליך המתבצע בעזרת הרדמה מקומית. הסיבה העיקרית לעקירת שן היא עששת מתקדמת שאינה מאפשרת להציל את השן. במצבים אלו אין מנוס מעקירת את השן, ולאחר מכן ניתן לבצע השתלת שן.

אך לא כל עקירות השיניים מתבצעות בגלל הרס השן, ישנם מקרים בהם של עקירת שיניים טוחנות הנדרשים בגלל בעיות הקשורות לצמיחת השיניים, והשפעתן על יתר השיניים. ישנם מקרים שונים של שן כלואה כמו גם בעיות אחרות בצמיחת השן המחייבים את הוצאתה. ומקרים כמו עקירת שן כלואה עשויים אפילו להיות מורכבים יותר, ואינם מאפשרים את עקירת השן בתור יחידה אחת.

עקירת שיני בינה

עקירת שיניים

עקירה פשוטה בדרך כלל נעשית אך ורק באמצעות הרדמה מקומית. רופא השיניים מבצע הליך של נדנוד השן, המגדיל את השקע בתוך עצם הלסת ומאפשר שליפה קלה יותר של השן. לאחר נדנוד השן הרופא ישלוף אותה באמצעות מלקחיים.
נכון, זה נשמע מפחיד, אך הודות להרדמה מובטח כי לא תרגישו שום כאב. התחושה היחידה יכולה להיות אי הנוחות והפעלת הלחץ. במקרים רבים המטופלים מופתעים לגלות כי רופא השיניים כבר סיים את ההליך, בשעה שהם חושבים שעדיין לא התחיל.

עקירת שן טוחנת

אולי לפני הכל נסביר מה ההבדל בין עקירת שיני בינה לבין עקירת שן טוחנת. ובכן, שיניים טוחנות הן השיניים האחוריות בתוך הפה, אלו הן השיניים המשמשות אותנו לטחינת המזון. בדרך כלל לכל אדם 12 שיניים טוחנות בפה, ואלו הן שלושת השיניים האחוריות בכל פינה של הפה.
שן הבינה היא אחת מהשיניים הטוחנות, זוהי האחורית ביותר. היא מכונה שן בינה מכיוון שהיא בוקעת לאחר כל השיניים האחרות בגיל מאוחר יחסית (בסביבות גיל 17 ואף מאוחר מזה).

עקירת שן טוחנת בדרך כלל אינה שונה מכל עקירה אחרת של שן. זהו הליך די מהיר המתבצע בהרדמה מקומית. במהלך העקירה השן נשלפת בצורה ידנית, וההליך כולו נמשך לכל היותר כחצי שעה.

במהלך העקירה לא תרגישו כלום, אך יתכן דימום קל איתו מתמודדים באמצעות נשיכת פד סופג. לאחר העקירה ניתן להשתמש במשככי כאבים, למרות שבדרך כלל אין צורך. חשוב מאוד לשמור על החניכיים ולאפשר לאזור להשתקם לצורך השתלת השן שתבוא בהמשך. רופא השיניים ידריך אתכם בדיוק כיצד לנהוג. כמו כן תדרשו לבצע שטיפות במי מלח. במקרים מסוימים יתכן כי ישנו צורך בטיפול אנטיביוטי.

מכיוון ששן זו נמצאת במעמקי הפה, עקירת שן טוחנת לא תשפיע על החיוך שלכם.

לא כל המקרים של עקירת שיניים טוחנות מתבצעות בקלות שכזו, לעתים ישנם מקרים של עקירת שן כלואה המחייבת עקירה כירורגית.

עקירת שן טוחנת

עקירת שן בינה

שיני בינה הן למעשה שיניים טוחנות, והליך עקירת שיניים הוא תמיד אותו הליך. אבל, שיניים אלו מועדות יותר לפורענות, וישנה סבירות גדולה יותר שהליך הוצאת השן ידרוש הליך הליך כירורגי. וכפי שכבר ציינו קודם, הסיבה לעקירת שיני הבינה היא לאו דווקא עששת חריפה, אל בעיות הקשורות לצמיחת השן. שיניים אלו יכולות לצמוח בכיוונים לא נכונים, לגרום לכאבים ולפגוע בשיניים אחרות, ולכן לפעמים צריך להוציא אותן.

הבעיות המתוארות אינן מאפשרות שליפה קלה של השן, וזוהי הסיבה מדוע עקירת שיני בינה היא לפעמים מורכבת יותר מעקירות רגילות.
השלב הראשון הוא לאבחן בדיוק את הבעיה, מבנה השן וכיוון הצמיחה שלה. על רופא השיניים לזהות בדיוק היכן נמצאים השורשים של השן, שצריכים לצאת יחד עם השן. בכל מקרה של עקירת שן בינה יש צורך בפתרון המותאם למבנה השן.

במקרים מסוימים מתבצע הליך שבו חותכים את השן לחלקים מכיוון שאין אפשרות להוציא אותה בשלמותה. ולאחר שהוסרה כותרת השן, יש לעקור כל אחד מהשורשים בנפרד. ישנם גם מקרים בהם יש לבצע חיתוך בעצם הלסת על מנת לאפשר את הוצאת השורשים. ולכן אלו הן אינן עקירות רגילות אותן מבצע כל רופא שיניים, יש צורך ברופא שהוסמך לבצע עקירות כירורגיות.

עקירת שיניים

מרפאת אמריקן סמייל

אם שן הבינה גורמת לכאבים, או שישנה עששת חריפה ולא ניתן להציל את השן – אין מנוס מעקירת השן. אך זהו גם הרגע לדבר על הצעד הבא – אף אחד אינו רוצה שיניים חסרות, ולכן זהו הזמן לדבר על השתלות דנטליות.

לאחר עקירת השן יש לבצע השתלת שן, דבר שבדרך כלל מבצעים כמה חודשים לאחר העקירה. מרפאת אמריקן סמייל בראשות דוקטור יואל גבריאל מעניקה מענה לכל בעיות השיניים שלכם, מטיפולי העקירה, ועד השתלות שיניים. אנו מבצעים את כל טיפולי שיקום הפה, ומעניקים לכם פתרון המבטיחים לכם חיוך יפה ופה בריא.

רופא שיניים לשיקום הפה יואל גבריאל – אתם יכולים למצוא אותנו גם בגוגל מפות, שם תמצאו מפה והוראות הגעה.

מוכנים להתחיל?
קבעו את הפגישה הבאה שלכם היום.

ד”ר גבריאל יואל, דוקטור לרפואת שיניים, נולד וגדל באטלנטה, ג’ורג’יה. הוא סיים את לימודיו בבית הספר לרפואת שיניים של אוניברסיטת קייס ווסטרן בקליבלנד, אוהיו, שם קיבל תואר דוקטור לרפואת שיניים (DMD).